Tyrone Spong in Japan

Voor alle fans, vrienden en geïnteresseerden zoals beloofd nieuws van Tyrone uit Japan

Spong vs Le Banner (Nederlands SBS 6)

Laatste nieuws bericht over Tyrone vs Le Banner uit Japan 3 april

Vandaag het slot van mijn dagelijkse back stage verslag over Tyrone in Japan

Zaterdag 3 april eindelijk is het zover, de hele ochtend  is lekker ontspannen verlopen met iets meer K1 fans in het Hotel dan de andere dagen. Allemaal gewapend met handtekeningen boekjes en camera’s. Op zo’n dag geniet je altijd weer van de sfeer en voel ik me bevoorrecht dat ik het van zo dichtbij mag meemaken.
In het Yokohama arena aangekomen gaan we naar de ringcheck (foto), daarna een medical check (foto) en dan ontspannen rondlopen handjes schudden en mekaar knuffelen. Daarna beginnen met intapen van de handen onder de strenge controle van de Jappen die doen alsof alles daarom draait. Tyrone begon al heel snel aan lekkere pittige warming up, want hij was snel na de openingsceremonie aan de beurt.
Over de partij ga ik mijn mening proberen te verbergen (hoop dat het lukt) dat hebben velen al zelf kunnen beoordelen via Internet, anders vanavond. Het gaat in dit verslag om backstage nieuws, nou hier komt het spannende gedeelte dan.
Na de eerste ronde gaf Tyrone aan dat zijn rechterhand ongeveer een minuut geleden brak. Het was hem 10 maanden geleden al overkomen. Ernesto Hoost vroeg aan Tyrone of hij de partij wilde staken maar Tyrone wilde perse doorvechten. Dus vocht hij tegen Jerome Le Banner door met een gebroken rechterhand. Al een prestatie om zich daarna nog goed staande houden. Ik ben toch benieuwd hoe het zou zijn als hij volledig beide vuisten kon gebruiken. We (in de hoek) hebben allen ons hart vastgehouden dat dit maar goed afloopt, dat hij niet tegen een wrede KO aanloopt, gelukkig is dat niet gebeurd. Na de partij gelijk een interview en richting ziekenhuis. Na röntgenfoto’s bleek het op een andere plaats te zijn gebroken  dan de vorige keer, het is inmiddels in een spalk. Morgen in Nederland hebben we een privé afspraak met een specialist en die gaat verder de foto’s bekijken en beoordelen wat het beste beleid en de prognose is.

Tot zover mijn bijdrage uit Japan

 

Vrijdag 2 april, de dag van de persconferentie en rulesmeeting.
De persconferentie werd gehouden in het Hotel waar alle vechters verblijven, dat was dus een stuk gemakkelijker i.p.v. in de openlucht  in het centrum van Tokio (daar was het op 31 december bbrrr wat was het koud die dag). Alle vechters waren aanwezig behalve de Golden Boy, voor sommigen de Bad Boy, Badr Hari. Volgens de presentator ( Michael Chavelli) had het vliegtuig tegenwind, maar hij was onderweg en kon ieder moment arriveren. Het geheel aan wat de vechters te vertellen hadden was erg gemoedelijk, iedereen was erg aardig voor elkaar tijdens hun individuele praatje.
Jerome le Banner bedankte vooral zijn trainers voor de afgelopen 3 weken en repte geen woord over zijn gevecht, Tyrone op zijn beurt gaf aan uit te kijken naar het gevecht tegen de legende.
Veel aandacht ging naar Peter Aerts die 97 kg woog, het lichts uit zijn gehele K1 carrière. Peter beloofde dat hij na deze partij verder gaat afvallen voor de K1 max, dat bracht wat lol in de zaal. Vragen hadden de journalisten niet, de enige interessante discussie ging over Kyotaro zijn haardracht, Peter reageerde dat het hem niet uitmaakt hoe de tegenstander zijn haar draagt, maar hij kiest voor zijn eigen kapsel.
Ik heb weer een aantal sfeerfoto’s genomen en morgen na het gala krijg je het laatste backstage nieuws.

 

Donderdag 1 april, de dag zit er voor ons weer op. Het K1 circus is vandaag weer begonnen , ik heb alle vechters al een keer gezien, behalve Badr Hari maar misschien heb ik niet goed gekeken. Tyrone begon vanmorgen al met zijn fotoshoot en daarna een paar interviews waar het veelal ging over zaken die je kunt lezen in zijn eerdere interview. Wat vragen stellen betreft zijn de Japanse K1 journalisten niet erg origineel, het blijft me verbazen hoe ze elkaar napraten. Vandaag is Ernesto Hoost aangekomen uit Finland en daarmee is het volledig team van Tyrone nu compleet. Tyrone heeft erg lekker en scherp getraind dit maal in de Silver Wolf Gym (waar Masato ook traint), de sfeer was uitermate goed. Ernesto kon met zijn contacten deze gym regelen. Op de training gaf Ernesto vooral  technische en tactische aanwijzingen voor de wedstrijd van zaterdag en Henry Hooft mocht weer de klappen vangen. Na de training zijn we gaan eten en pikant detail daarbij was dat Jerome le Banner ook in de zelfde tent zat te eten. De stemming was even onwennig, maar toen we het eten zagen waren we hem weer vergeten. En werd er zoals gewoonlijk weer gelachen en gedold.

Morgen krijgen we de persconferentie en weging voor 2 vechters nl. Peter Aerts en Kyotaro.

Ik heb wat sfeerbeelden van de fotoshoot en de persconferentie zoals je die niet vaak ziet, en wat trainingsfoto's.

 

Tyrone Spong in Japan 31 maart 2010.

Vandaag heeft Tyrone flink uitgeslapen om de verloren slaap van gisteren enigszins in te halen. Hij dook na het ontbijt weer in zijn bedje tot 3 uur. Daarna moest hij zich klaarmaken voor een exclusief interview met Fuji TV (een Japanse zender die de K1 bij de zwaargewichten verslaat). Het was een leuk interview waarvan ik een samenvatting heb gemaakt . Het ging vooral over zijn stap naar de zwaargewichten, waarom ? en hoe hij de partij tegen Le Banner beleeft. Ook een aantal kritische vragen over zijn nickname “King of the Ring”werden gesteld. U kunt dit intervieuw eerder lezen dan de Japanse fans want het is het nog niet uitgezonden… ,weet iemand of ik hiermee een strafbaar feit bega ? Oppakken durven ze niet hoop ik, ik heb teveel sterke K1 vrienden om me heen die het “klein mannetje” in bescherming zullen nemen. Na het interview is er getraind (lees gebeukt) in Golds Gym, kort maar scherp ik had medelijden met Sensai Henry Hooft. Daarna een flink stuk vlees gegeten in Hardrock Cafe in Roppongi.

Exclusief Intervieuw Fuji TV met Tyrone Spong

 

29/30 maart 2010

Na een reis van ruim 10 uur (in de luxe bussines class), kwam Tyrone vanmiddag (dinsdag 29 maart 16.00) aan in Japan. Voor één van de belangrijkste partijen uit zijn carrière, hij vecht zaterdag 3 april zijn 100ste partij tegen niemand minder dan Jerome le Banner.

De allereerste partij vocht hij op zijn 15de. In zijn opmars naar de top schitterde hij in alle gewichtsklassen en behaalde vele titels. Nu is het tijd om zich te bewijzen op het allerhoogste niveau. Dat is zeker niet gemakkelijk maar met veel vertrouwen gaat hij de partij van zaterdag tegemoet.

Dit keer neemt hij naast de trainers ook zijn trouwste vrouwelijk fan mee, zij is te zien op één van de foto’s. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een knalpartij zaterdag. Ik probeer uit Tokio dagelijks wat privé sfeerbeelden richting Europa te sturen.

(29-03-2010)