ReAT geschoold in Traditionele Thaise Behandeltechnieken en Yogavormen

 

Zoals u gewend bent van ons bieden wij altijd “state of the art” behandel-, trainings- en revalidatietechnieken aan, toch kunnen soms eeuwen oude bewezen methoden handige hulpmiddelen bieden om te komen tot gestelde doelen.
Rayen Bindraban is tijdens zijn vakantie in Thailand zo enthousiast geraakt over de Traditionele Thaise Behandeltechnieken dat hij daar een 15 uur durende spoedcursus heeft gevolgd om de basisvaardigheden onder de knie te krijgen. Ik vond het niet eenvoudig maar heb wel een certificaat gehaald (leuk voor de verzekeringen hahaha).
Het biedt een scala van handige mobilisatie technieken van haast alle gewrichten en rekvormen voor alle spieren. Het biedt de cliënt ook veel mogelijkheden om zichzelf met andere oefeningen dan die hij gewend is, te ontspannen. De thaise behandeltechnieken en zijn vele yogavormen zijn een welkome aanvulling op onze methoden om onze vaak veels te stijve en stramme (top)sporters wat leniger te maken en overmatige spierverkortingen te voorkomen.
Er wordt tijdens de behandeltechnieken veel gebruik gemaakt van het deactiveren van triggerpoints.

Thaise technieken maken veel  gebruik van lichaamszwaarte kracht, verandering van lichaamshoudingen, gebruik van ellebogen, knieen en voeten. Hierdoor kan je een intensieve behandeling of techniek uitvoeren zonder dat het de therapeut te veel kracht kost. Ook kunnen deze technieken op de oefenmat, sportvloer of op het veld uitgevoerd worden.

Let wel, wij bieden geen traditionele thaise massage aan, maar passen indien nodig wel de meest relevante technieken toe. Dus niet schrikken als u iemand dubbelgevouwen in de praktijk ziet.
{webgallery}

{/webgallery}