Nieuws van Andy Souwer uit Tokio

Deel 2  Andy Souwer en Milo el Geubli winnen beide overtuigend in Tokio hun shootbox partij.

Zoals eerder beloofd enkele backstage foto's van het afgelopen weekeind

 {webgallery}

                         

{/webgallery} 

Andy Souwer heeft afgelopen zaterdag in een volgepakt Kouraken hal (2500 mensen) zijn tegenstander Hinata na 30 seconde al laten aftikken. Het begon na een slagen wisseling 3 lowkicks van Hinata achterelkaar, Andy loerend op een countermoment maakte een in een fractie van een seconde een perfecte shootbox techniek,(leek op een mma techniek) en legde een staande choke aan in de nek van Hinata, Hinata probeerde zich te laten vallen maar Andy strekte zijn rug en benen nog verder uit in staande positie waardoor de klem nog steviger kwam te zitten(zie foto). De tegenstander tikte als een dolle af en bleef daarna nog even een tijdje op de grond zitten wrijven rondom zijn nek.

 Er werd in de persconferentie lang stilgestaan bij het niet meevechten van Andy in de K1 max vooral omdat hij zo fit en aggresief oogde. Er zijn journalisten die opmerkten dat een K1 max zonder Andy aanvoelt als een WK voetbal zonder Brazilie.

 Milo vocht ook een goede partij, hij begon eerst heel erg voorzichtig ietsje gespannen. Waarschijnlijk door zo'n tegenstander van naam, 2500 joelende jappen op de achtergrond en zijn eerste shootboxpartij. Wel een mooie kans om zich te etaleren en dat deed hij gaande de wedstrijd. In de 2de ronde kreeg hij een shoot tegen, dat is een perfect uitgevoerde heupworp. Hij ging daarna steeds beter knokken, na 5 ronden was het onbeslist. In de extra ronde ging hij tekeer en won de partij terecht.

 Deel 1

Andy Souwer is woensdagmiddag in Tokio aangekomen om het zaterdag 18 september (overmorgen) in een shootbox wedstrijd op te nemen tegen de "upcoming" Japanner Hinata. Andy is al 4 jaar regerend shootboxingkampioen van de wereld. De wedstrijd wordt gevochten in het oud historische "vechttempel" Kourakuen, naast het befaamde Tokio Doome. Hinata is een niet te onderschatten tegenstander, hij heeft kortgeleden de altijd sterke Ukrainer Arthur Kysenko een KO bezorgd.

 

Naast Andy Souwer vecht op die avond ook de uit Amsterdam afkomstige Milo Metselaar een partij tegen een zeer ervaren shootboxer uit Japan, Shiseido.

 

Zoals u van ReAT gewend bent volgen zij ook hun sporters in het buitenland, u kunt via twitter elke dag minimaal 2 berichten van Andy zijn verrichtingen volgen. 

 

{webgallery}

                          

{/webgallery}