Ontwikkelingen van Tyrone Spong en Hesdy Gerges In Korea (Final 16 K1)

Dag 2

{webgallery}

                                           

{/webgallery}

Vandaag de persconferentie, zoals verwacht was het drukker dan normaal omdat er 2 groepen aanwezig waren. Double Impact werd het genoemd zoals op het logo staat te lezen. Persconferentie  voor een heleboel vechters een saaie en verplichte klus, luisteren naar de “bobo’s”. Dan komen zij voor 30 seconde naar voren en zeggen dan hoogtens 10 woorden. En daarna zitten luisteren naar hetzelfde van je andere collega vechters. Geen lekkere staredowns of uitdagende woorden vooraf, iedereen heeft veel respect voor elkaar.Tyrone zei erg uit te kijken naar het gevecht morgenavond, en Hesdy zei dat Sem een goede vechter is maar hij zich niet door hem laat stoppen in zijn opmars naar de laaste 8.
Hesdy deed vanmiddag nog een laatste korte training en kreeg tactische aanwijzingen van trainer Tom Harinck, om de scherpte nog even bij te stellen.
Tyrone heeft na de persconferentie lekker uitgerust en samen met één van zijn trainers Harry Hooft nog wat gefilosofeerd over de juiste strijdplan morgen.
Morgen begint de openingsceremonie al om 3 uur Koreaanse tijd dat is 8 uur s’morgens in Nederland. Tyrone vecht de 3e partij dus rond 4 uur. En Hesdy moet 9de, dit is de een na laatste partij knokken.

Morgen wat exclusieve backstages foto's

Volg ons op twitter voor de laatste update's morgen

Dag 1

{webgallery}

                                                

{/webgallery}

Dit weekeinde vindt er een historisch vechtsportgala plaats in Korea (Seoul), historische omdat nooit eerder de organisatie van dit toernooi,  zwaar gewichten en vechters tot 70 kg ( K1 max) na elkaar heeft laten plaatsvinden. Op 2 oktober strijden 16 zwaar gewichten en 3 oktober 16 lichtere jongens voor een finale plaats op het prestigieus K1 eindtoernooi in Japan.
Zoals u reeds van ReAT gewend bent zullen we de komende dagen verslag doen van de Final 16. Wij zullen vooral focussen op de 2 supervechters uit Amsterdam die voor hun krachttraining, voedingsregime en blessures gebruik maken van onze diensten.
Tyrone en Hesdy zijn op woensdag 29 september aangekomen in Seoel, direct na aankomst is er licht getraind om te herstellen van hun lange reis.
Vandaag 30 september was de foto sessie en individuele interviews voor vechters, er werd daarna getraind door beide vechters. Ik was aanwezig bij Tyrone die een korte maar pittige training draaide en waar er volop werd gewerkt aan de laatste details voor zijn partij tegen de routinier Sefo uit Nieuw Zeeland. Bij onze terugkomst troffen we Hesdy met zijn hele team die naar de Gym gingen voor de training. Hesdy staat (zoals vele van u al weten) een zware klus te wachten tegen de 4-voudig K1 kampioen Sem Schiltz.
En was een korte bijeenkomst van Team Spong en het grote Chakuriki team (met Peter Aerts en Jerome le Banner), ik heb nog snel een leuk fotootje kunnen schieten van de padstrainers van beide teams.
Vanavond werd er ook uitgebreid gegeten aan de uitstekende buffet in dit super de luxe Imperial Palace Hotel. Na het eten is er nog lang nagetafeld en erg veel gelachen (met Tyrone en Hesdy in de hoofdrol). De beide heren zijn erg ontspannen en gemotiveerd voor hun optreden. Morgen is de persconferentie, de heavy weights en K1 Max vechters doet dat samen. Beloofd erg druk te worden met een forse Nederlandse inbreng.

Middels Twitter zal ik dagelijks minimaal 2 berichten plaatsen met nieuws uit Korea.