Andy Souwer zijn verrichtingen in Japan

Deel 2
Op de wedstrijddag 23 november zal ik tijdens het tournooi direct na elke partij twitterberichten plaasten.

Vandaag is de weging en persconferentie geweest, onze jongens waren weer netjes op gewicht en voelden zich daar ook niet erg zwak bij. Afvallen en sterk blijven; in het verleden de eerste tegenstander van Andy, gaat nu vrij eenvoudig, hij kent de kneepjes nu als als geen ander. Alle vechters waren goed op gewicht Buakaw zelfs onder de 70 kg. De organisatie heeft alles goed geregeld in een mooie entourage in Asakusa View Hotel en verder moet ik zeggen dat de sfeer erg goed is. Tijdens de perconfertentie verliep alles heel gemoedelijk, iedereen respect en mild voor elkaar.
Er zijn 2 vervangers, Greg Foley was in Japan maar had niet de juiste Visa, werd dus teruggestuurd. In zijn plaats nu een andere Australier Rhyse Saliba, van de zelfde trainer. Ook een andere Amerikaan van portugese afkomst Toby Imada (MMA achtergrond) vervangt de zogeheten “crazy hourse”.
Henri staat dus nu in zijn eerste wedstrijd tegen Rhyse Saliba.
Andy en Henri hebben zich net volgeladen bij de Japanse Italiaan, en gaan nu lekker uitrusten. Misschien gaan ze vanavond laat nog wat eten en slapen dan morgen uit. We worden om 11 uur s’morgens opgehaald en het tournooi start 15.00 (pfff). Er is voorlopig geen livestream maar er is wel sprake ervan bij de organisatie. Ik zou van de livestream op de hoogte worden gehouden en als ik het weet dan weten de fans in Nederland het ook onmiddelijk.
{webgallery}

                          

{/webgallery}

Deel 1

Twee van onze vaste cliënten (Andy Souwer en Henri van Opstal) moeten hun krachten meten in Japan (Tokio) tijdens een shootboxing tournooi. Shootboxen is een mengvorm van kickboksen en staande MMA, er mogen naast trap en stoot technieken ook werp, clinch en klem technieken worden gebruikt. 

Het tournooi wordt gehouden op 23 november 2010 om 15.00 Japanse tijd, in Nederland is het dan 8 uur s’morgens. Het beloofd een spannend tournooi te worden die wordt gehouden in de Korakuen JVB Hall.
Andy als favoriet krijgt het wel lastig om zijn titel te prolongeren want er zijn meerdere kapers op de kust. Een serieuze kanidaat is Buakaw Por Pramuk. Ik ben benieuwd hoe deze “taaie thai” zijn shootbox debuut zal ervaren, er kom nu meer kijken dan alleen kickboksen. Andy zijn trainingen verlopen goed, het afvallen gaat redelijk soepeltjes en gelijdelijk. Zijn teamgenoot Henri van Opstal debuteert in Japan en wordt goed voorbereid door Andy en Andre Manaart. Henri is al snel geacclimatiseerd, hij draait zijn trainingen lekker en bij de loopjes die ze elke dag maken oogt hij erg fit. Maandag 22 november is de weging en persconferentie in Asakusa Vieuw Hotel (zie foto), het Hotel waar Andy altijd verblijft ook als hij voor de K1-max moet optreden.

Op de wedstrijddag 23 november zal ik tijdens het tournooi direct na elke partij twitterberichten plaasten via mijn site http://www.reat.nl/component/content/article/70-twitter

{webgallery}

               

{/webgallery}