ReAT biedt vanaf januari 2013 neurofeedback aan

Update : Vanwege drukke werkzaamheden worden deze trainingen niet meer aangeboden.

Vanaf januari 2013 gaat Rayen Bindraban neurofeedbacktrainingen aanbieden

Neurofeedback wordt reeds geruime tijd uitgevoerd in klinieken in de Verenigde Staten, Australië en Duitsland. Het wordt ingezet voor een scala van klachten waar verstoring van hersenactiviteit een rol speelt en ook bij het optimaal presteren van topsporters en managers.

Top presteren wordt soms belemmerd  ondanks dat het lichaam in principe perfect getraind is. Bij een ieder beïnvloedt de activiteit van het brein de lichaamsprestaties, maar deze activiteit wordt zelden gemeten of getraind. Hierdoor bezit vrijwel iedereen en ook  topsporters een extra capaciteit om te presteren die niet wordt benut. Er zijn reeds veel topsporters en teams die neurofeedback inzetten om beter te presteren.

Middels het meten van de hersenactiviteit (EEG) kan beoordeeld worden of er een verstoring is die correspondeert met het klachtenpatroon. Met neurofeedbacktrainingen worden hersengolven weer getraind naar een functioneel patroon.

Niet alleen in de topsport maar ook bij vele klachten heeft neurofeedback positieve effecten. Denk hierbij aan concentratie - en geheugenstoornissen, slaapproblemen en chronische hoofdpijn. Tevens bij ziektebeelden zoals ADHD, depressie en epilepsie zijn positieve effecten meerdere malen aangetoond.

Klik hier voor informatie, folders en details